+34 973 29 30 51 aransaesqui@gmail.com

El proper cap de setmana del 23 i 24 de febrer l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa es prepara per acollir un dels plats forts de la temporada: Els campionats de Catalunya d’Esquí de Fons, organitzats conjuntament entre la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la secció d’Esquí Nòrdic del Club Esquí Bellver i la mateixa estació.

No és el primer cop que Aransa acull esdeveniments competitius importants. Al 2006 i 2017 ja va ser hoste dels Campionats de Catalunya d’Esquí Nòrdic, a més de ser el punt d’arribada de la coneguda Marxa Pirineu – Memorial Frederic Roura de l’ X-Circuit i de la cursa d’esquí de muntanya biennal, la Traça Muga.

L’estació ceretana busca en aquests esdeveniments, diversificar la seva oferta i atraure tant el públic familiar com l’esportista de més alt nivell. En aquest sentit, al llarg d’aquests últims anys, Aransa ha treballat en petites remodelacions dels seus circuits tradicionals d’esquí verd i blau per poder oferir uns traçats exigents que s’adaptin als nous estàndards competitius.

El Bosc d’Aransa i Pedres Blanques seran els circuits que faran suar tant els corredors més veterans com els més jovenets en les distàncies de 2,5; 5; 7,5 i 10 km. Totes les curses es realitzaran en modalitat clàssica, un element que dificulta encara més l’esforç i que posa a prova corredors i entrenadors, que tindran el repte de triar la cera adequada per una neu que cada cop pateix més aquest interminable anticicló.

Cal destacar que malgrat acollir els Campionats de Catalunya, la distribució de circuits i l’orografia d’Aransa, permet mantenir obert tots els itineraris de raquetes així com els dos circuits d’esquí més preuats de l’estació: Pollineres i el Mirador.

23/02/2019: CAMPIONAT DE CATALUNYA INDIVIDUAL. Tècnica: CLÀSSIC

24/02/2019: CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RELLEUS